Zoekmachine adverteren uitbesteden

SEA uitbesteden

Heb jij al wel eens nagedacht over zoekmachine adverteren uitbesteden? Met SEA, oftewel Search Engine Advertising, wordt het adverteren binnen de zoekmachines bedoeld. Online gebruikers zoeken binnen Google om relevante producten/diensten te vinden. Door middel van advertenties breng je jouw website onder de aandacht bij de online doelgroep.  Door SEA uitbesteden, nemen wij een tijdrovende klus voor jou uit handen. Hierdoor haal je nog meer rendement uit de SEA-campagne. Dit houdt in dat de kosten worden beheerst en er focus komt te liggen op meer conversies.

Adverteren binnen Google

SEA uitbesteden: Soorten advertenties

Wanneer je kiest voor SEA uitbesteden aan ROIpartners, betrekken wij jou zo veel mogelijk bij het proces zodat je op de hoogte bent van de toegepaste strategie en de gebruikte zoekwoorden. Eventuele aanpassingen hierin worden alleen doorgevoerd na overleg met jou. Wij vinden het erg belangrijk om intensief contact te houden wanneer we een samenwerking aangaan. Wij zien jou vanaf dat moment als een partner en willen een goede band van vertrouwen en begrip onderhouden. Daarom zal jij nooit voor een verrassing komen te staan en ben je precies op de hoogte van onze werkzaamheden.

Wil jij een partner worden van ons en jouw SEA uitbesteden? We bespreken met jou onder andere wat de verschillende advertentiesoorten zijn binnen Google. Wanneer je kiest voor zoekmachine adverteren uitbesteden wil je natuurlijk het maximale uit de advertenties halen en elke doelgroep vereist een andere unieke aanpak. Wij weten precies welke advertentiesoort voor jou het meest relevant is. Kies daarom voor SEA uitbesteden aan ROIpartners. Wij zijn ervaren met onder andere:

  • Tekstadvertenties: De meest voorkomende vorm van adverteren. Deze advertenties worden bovenaan en onderin de pagina van organische resultaten vertoond. Je hebt een beperkte ruimte beschikbaar. Maar wat je met deze beschikbare ruimte doet, is zeer bepalend voor de click-trough rate (CTR). Wij weten precies hoe je deze beperkte ruimte maximaal kunt benutten, aansluitend op jouw doelgroep. Door het correct interpreteren van KPI’s zoals conversies, kwaliteitsscores en CPC optimaliseren wij jouw SEA campagne. Een bijzonder sterk voordeel van SEA uitbesteden.
  • Displayadvertenties: Dit is te vergelijken met een poster in een bushokje. Door het effectief verspreiden van online banners, ontstaat er voor jouw product/dienst een hogere brand awareness. Samen met jou selecteren we de target-methode die het beste past bij jouw doelstellingen om het meest rendement uit de display-campagnes te halen.
  • Google shopping: Google Shopping is ook een belangrijk onderdeel binnen Google AdWords. Met Shopping is er de mogelijkheid om direct het product te vertonen wat jouw doelgroep aanspreekt. Bij het uitbesteden van SEA, is er ook de mogelijkheid om Google Shopping in te zetten. Wij zorgen dat jouw product alleen verschijnt bij relevante zoekopdrachten. Een bezoeker die op jouw product klikt is dus zeer geïnteresseerd om deze te kopen. Een grote conversiekans, waardoor dit een zeer interessant verkoopkanaal is.

Google is wereldwijd de meest populaire zoekmachine. Om te adverteren binnen Google, dient er een campagne te worden gebouwd binnen Google AdWords. Dit is een zeer uitgebreide tool met veel mogelijkheden. Als Google Partner hebben wij de kennis om binnen de structuur van jouw website een gedegen campagne op te zetten, te monitoren en te verbeteren. Gooi geen onnodig geld weg, maar laat een professionele campagne opbouwen en onderhouden. Kies daarom voor SEA uitbesteden. Alleen het opzetten van een goede campagne is niet voldoende binnen Google Adwords. Periodiek dient de campagne bijgestuurd te worden. Stilstaan, is achteruit gaan. Afhankelijk van de grootte van de campagne, sturen we dagelijks, wekelijks of maandelijks je campagne bij. Voor bijna alle budgetten kunnen wij al een goede SEA campagne opzetten binnen Google Adwords. Wil je investeren in jouw onderneming door te adverteren? Zorg dan dat je dit doet met een goed opgebouwde campagne! Zoekmachine adverteren uitbesteden aan ons verzekert jou van resultaat.

Zoekmachine adverteren uitbesteden

Waarom zoekmachine adverteren uitbesteden?

In eerste instantie zetten ondernemers vaak zelf een SEA-campagne op. De complexiteit van een SEA-campagne wordt vaak onderschat, waardoor men door de bomen het bos uiteindelijk niet meer ziet. Hierdoor pleegt men geen onderhoud meer aan een campagne, waardoor kosten zeer hoog kunnen oplopen. Zoekmachine adverteren uitbesteden is hierdoor een effectieve oplossing.

Vaak worden er (begrijpelijke) fouten gemaakt bij het zelf instellen van een Google AdWords campgane. Zo worden er bijvoorbeeld brede zoekwoorden ingesteld, die ervoor zorgen dat jouw advertenties worden getoond in irrelevante zoekopdrachten. Dat is letterlijk geld weggooien. Als je kiest voor zoekmachine adverteren uitbesteden aan ROIpartners dan zorgen wij dat jouw campagne zo specifiek mogelijk op jouw doelgroep is afgesteld. Zo krijg je meer leads uit je clicks en gooi je geen geld weg aan loze clicks.

Denk je aan SEA uitbesteden maar heb je al een eigen campagne lopen? Het is voor ons geen probleem om met een bestaande campagne verder te werken. Wij kunnen juist de historische data goed gebruiken, om jouw campagne nog verder te verbeteren! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden bij het uitbesteden van een Google Adwords campagne!

Geïnteresseerd in SEA uitbesteden?

Nieuwsgierig wat SEA uitbesteden kan betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord en helpen bij datgene waar je naar op zoek bent. We geven hierbij graag advies.