Google Shopping blijft zich ontwikkelen

Google Shopping verder op de schop

Een paar maanden geleden schreven we dat Google Shopping gratis wordt door zogenoemde ‘Free listings’. Begin juli brengt Google echter weer een kleine verandering in Google Shopping naar buiten. Voorlopig vindt deze vernieuwing alleen nog maar in de Verenigde Staten plaats. Maar naar verluid zal deze uitbreiding ook op een later moment in Nederland worden doorgevoerd.  In dit blog vertellen we je meer over deze ontwikkeling en hoe jij daar als bedrijf of consument op in kunt spelen.

Wat verandert er?

De eerdere update van een paar maanden terug blijkt succes te hebben, laat Bill Ready, hoofd Commerce bij Google, weten in een blog op Google. Meer kopers én verkopers weten Google Shopping te vinden, aldus Ready. Wat verandert er nu zichtbaar? Bezoekers kunnen bij hun zoekresultaten in Google Search zelf het producten en de eventuele verkopers hiervan aanvinken die hem of haar het beste of voordeligste lijkt. Het is dus een aanpassing in de gebruiksvriendelijkheid voor kopers of consumenten. Uiteindelijk hoopt Google dat dit ook doorwerkt in de verkochte items en dus ook meer potentiële verkopers trekt. Betekent dat dat marketingbureaus en bedrijven niet meer kunnen adverteren in Google Shopping? Nee, het blijft gewoon mogelijk om te adverteren op producten in Google Shopping.

Een kleine verandering in een groter geheel

Deze verandering lijkt wellicht klein, maar deze nieuwe toevoeging aan ‘Free listings’ in Google Search zorgen dat producten makkelijker en beter te zien zijn voor klanten. Daardoor speelt het techbedrijf handig in op de markwerking en het basisprincipe van vraag en aanbod. Hoe meer mensen immers Google weten te vinden om producten te kopen of te verkopen, hoe beter dit uiteindelijk is voor het bedrijf. Google wil daarmee ook Google Shopping meer en meer toegankelijker maken voor de normale consument.

google shopping concurentie voorblijven

Google probeert de concurrentie voor te blijven. Onder andere op het gebied van E-commerce.

Waarom wordt Google Shopping gratis?

Google is natuurlijk een zoekmachine en techreus waar je anno 2020 niet meer omheen kunt. Toch zijn er nog altijd bedrijven die in het kielzog van Google meeliften en succes behalen, zoals grote webshops. Amazon bijvoorbeeld, qua zoekmachine en webshop een zeer geduchte concurrent van Google. Vooral op het gebied van e-commerce en webwinkels. Google wil die koppositie in de internetwereld niet kwijtraken en blijft zich vernieuwen. Ze hopen daarmee ook de kleinere bedrijven en verkopers aan te spreken. Voorheen was Google Shopping in zekere mate voorbehouden aan bedrijven met een ruim marketing- of advertentiebudget.

Zelf stappen in Google Shopping zetten

Als bedrijf met een webshop kan Google Shopping erg interessant zijn om je producten te verkopen. Zeker gezien de huidige ontwikkelingen en vernieuwingen. Wil je als ondernemer meegaan met je tijd, maar weet je niet goed hoe je dit op moet pakken? Neem in dat geval contact met ons op. Samen met jou bekijken we hoe we Google Shopping aan jouw webwinkel en merk kunnen verbinden. Maak vrijblijvend een afspraak of kom gerust eens langs bij ons kantoor in Breda!